Welkom op ZEDIS

Zedis is het Port Community Systeem van de haven van Zeebrugge. Het havenbestuur stelt dit gratis platform ter beschikking aan zijn cliënteel .

Zedis heeft als doel om op een snelle en efficiënte manier data uit te wisselen tussen agentschappen, havenbestuur en diverse overheden.

Alle informatie m.b.t. "Covid-19" kan u rechtstreeks raadplegen op : www.info-coronavirus.be.
Gezondheidsverklaring (MDH) tijdig, correct en volledig invullen via Zedis.
Gelieve volgende procedure te volgen:

  • 24u vóór beloodsing: De MDH wordt ingevuld in Zedis.
    Als er nadien veranderingen zijn in de gezondheidstoestand aan boord, moet de MDH aangepast en opnieuw verstuurd worden. MDH’s worden enkel via het havensysteem verstuurd, NIET via mail. Het havensysteem is immers verbonden met andere systemen die automatisch alarmen genereren indien er een probleem is.
  • Minder dan 24u vóór beloodsing maar nog niet in haven: De MDH moet ingevuld worden in het havensysteem én de situatie moet telefonisch gemeld worden aan Saniport via +32 2 524 78 55.
  • Schip ligt reeds in de haven: De MDH moet ingevuld worden in Zedis én de situatie moet telefonisch gemeld worden aan Saniport via +32 2 524 78 55.

In het kader van Covid is het cruciaal dat de communicatie via de juiste kanalen verloopt. Bij twijfel is Saniport 24/7 bereikbaar via +32 2 524 78 55.
Wij hopen te mogen rekenen op ieders verantwoordelijkheid om zo mee te waarborgen dat alles veilig verloopt.

Aanmelden

Registreren

Indien u scheepsagent bent in de haven van Zeebrugge of u wilt een schip voor de eerste aanloop registeren, neem dan contact op met de administratie van de havendienst MBZ (050/543211) of vul het registratieformulier in. U zult begeleid worden in de stappen die u moet ondernemen om u te registreren.

Registreren

e-Balie

Dit is voor terminal operators.Meer info

Gevaarlijke goederen

Hieronder kunt u gevaarlijke goederen opzoeken op UN-nummer of op naam, om de bepalingen te lezen die van kracht zijn in de Haven van Zeebrugge.

Gevaarlijke goederen